Fem gode råd mod langfingrede lommetyve: Sådan sikrer du dig mod mobiltyveri

Prisen for en ny iPhone 6 starter ved 5000 kroner og fortsætter op til 8000 kroner, og ifølge de seneste opgørelser fra Topdanmark har antallet af mobiltyverier samtidig været støt stigende siden 2010. Så mobilejerne er ikke bare mere udsatte for tyverier end tidligere - tyverierne er samtidig oftest forbundet med større økonomiske tab.

Derfor er det ifølge mobileksperterne fra Mytrendyphone.dk, der er den største onlineforhandler af mobiltilbehør herhjemme, vigtigt at forberede sig på et muligt tyveri, så man øger chancerne for at finde sin telefon igen eller få en ny. Det skriver Epicent Kommunikation.  

Her er Mytrendyphone.dk's bedste fem råd til mobilejerne:

Skriv dit IMEI-nummer ned
– Man skal altid sørge for at have skrevet sin mobils IMEI-nummer ned. Nummeret svarer til en cykels stelnummer, og politiet bruger nummeret, når telefonen skal efterlyses. Hvis man kender nummeret, øger man sine chancer for at få telefonen tilbage.

Sæt PIN-kode på SIM-kortet
– Det gør det mere besværligt for tyvene at bruge telefonen, hvis man bruger sin PIN-kode, når man tænder telefonen. Samtidig bliver det vanskeligere at sælge mobilen videre, og dine chancer for at få den tilbage øges.

Meld tyveriet med det samme
– Så snart man opdager, at telefonen er blevet stjålet, skal man melde det til sit telefonselskab, så SIM-kortet kan blive spærret. Man hæfter ikke for misbrug, efter kortet er blevet spærret.

Vær forsikret
– I de fleste tilfælde dækker en indboforsikring ved simpelt tyveri, når man får stjålet telefonen, mens man bærer den på sig. Sørg derfor for at være forsikret, så du ikke ender med selv at skulle betale en ny telefon. Samtidig er det vigtigt at huske på, at forsikringen typisk ikke gælder, hvis man glemmer sin telefon.

Download en sporingsapplikation
– Der findes et væld af applikationer, man kan bruge til at spore sin telefon, hvis den er blevet væk eller stjålet. Typisk fungerer de ved hjælp af GPS-tracking, så man kan lokalisere sin telefon på et kort. Nogle applikationer kan også sætte en høj alarm i gang på den stjålne telefon, som tyven ikke kan slukke igen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip