Fem grunde til at fejre, at du er singlemor

Vi lever i en tid, hvor det det næsten er blevet normen at være singleforælder. Tusindvis af danske forældre lever hver for sig og står alene med ansvaret for et eller flere børn.

Selvom der er dobbelt så meget arbejde, er det også dobbelt så sjovt, skriver det netmediet Metro, som har samlet en række fordele ved at være singleforælder.

Læs også: De syv største misforståelser om single-forældre: - Nej, hver anden weekend er ikke en 48-timers drukfest

1. Det er ikke så hårdt, som folk fortæller dig. Det kan virke skræmmende og overvældende, når folk belærer dig om singleforældrerollen med søvnløse nætter, afbrudte rutiner og raserianfald. Men fortvivl ej, du skal nok klare den. 

2. Der er aldrig dårlig stemning. Mens børn har godt af at have to forældre, der er i et kærligt og respektfuldt forhold, har de ikke godt af to forældre, der hader hinanden og kun er sammen for børnenes skyld.

3. Du ser dine venner og familie oftere. Som singleforælder har du godt af og brug for at tale med andre voksne, og det er nærliggende at gøre med familie og venner.

Læs også: 4 gode grunde til at date en singlefar

4. Du får friweekender. Hvis du har delt forældremyndighed får du friweekender, hvor du er helt alene og fri til at gøre noget for dig selv. Uanset om det er at tage på tøseweekend eller sove.

5. Du får nye venner hurtigere. Singleforælder er mere tilbøjelige til at skabe nye forbindelser fx med andre singleforældre. Og de er ikke bundet/afhænge af nogen partner. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip