Fem mænd får hårde straffe for narkosmugling

Fem mænd er mandag ved Retten på Frederiksberg blevet idømt mellem 12 og 16 års fængsel for omfattende indsmugling af hårde stoffer.

Sagens hovedmand på 26 år blev idømt 16 års fængsel, mens han nærmeste håndlanger - en 25-årig mand - blev idømt 15 års fængsel.

To mænd på 25 og 27 år blev hver idømt 14 års fængsel, mens en 44-årig mand blev idømt 12 års fængsel.

Alle fem valgte at tænke over, om de vil anke dommen, og retten bestemte, at de fortsat skal være beskyttet af navneforbud.

16 års fængsel er som udgangspunkt den hårdeste dom, man kan få for narkoforbrydelser. Anklagemyndigheden ønskede dog en særlig paragraf taget i brug, så de to hovedmænd kunne idømmes mere end 16 år. Men det blev altså afvist af retten.

Oprindeligt var otte mænd tiltalt for at havet indsmuglet i alt 650 kilo hård narko til Danmark, og dermed var der tale om den hidtil største narkosag herhjemme.

Men da retten for knap to uger siden tog stilling til mændene skyld, skrumpede sagen voldsomt. To mænd blev helt frifundet, mens en tredje, der var tiltalt for besiddelse af fire kilo amfetamin, "kun" blev kendt skyldig i besiddelse af fire kilo hash.

De sidste fem blev kendt skyldige i langt mindre omfang, end anklagemyndigheden havde lagt op til. Retten fandt det således ikke bevist, at tre af de påståede smuglerture overhovedet har fundet sted.

For de øvrige fem ture mente anklagemyndigheden, at den samlede mængde stof var 150 kilo amfetamin, der kunne blandes op til 300 kilo.

Heller ikke det fandt retten bevist, men kendte dem skyldige i indsmugling af "en ikke ubetydelig mængde" stof, ligesom retten ikke fandt det bevist, at stoffet kunne blandes så meget op, som anklagemyndigheden hævdede.

Det alvorligste tiltalepunkt, hvor to af mændene var tiltalt for planer om indsmugling af 134 kilo amfetamin eller kokain, fejede retten helt af bordet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip