Fem mistænkes for drab på russisk oppositionspolitiker

To mistænkte er søndag ved en domstol i Moskva blevet sigtet for at være involveret i drabet på den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov, der blev dræbt for over en uge siden på åben gade i den russiske hovedstad.

Det siger en talsmand for retten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I alt er fem mistænkte anholdt for drabet på den russiske oppositionspolitiker, men den russiske anklagemyndighed har foreløbig kun sigtet de to af dem.

De fem fremstilles søndag i grundlovsforhør, men det står dog ikke klart, om de alle vil være til stede. Det er endnu uvist, hvad de mistænktes motiv til drabet skulle være.

De to sigtede er Ansor Gubajev og Saur Dadajev. De er begge fra den urohærgede russiske delrepublik Tjetjenien.

En af de mistænkte har ifølge en lokal embedsmand gjort tjeneste ved en specialenhed under det tjetjenske politi.

Den 55-årige Nemtsov var en af den russiske præsident, Vladimir Putins, største kritikere. Han kom fredag for en uge siden gående i nærheden af Kreml sammen med sin ukrainske kæreste, da han blev ramt af adskillige skud i ryggen og døde på stedet.

En talsmand for undersøgelsesudvalget, Vladimir Markin, skriver på Twitter, at man har anmodet retten i Moskva om at opretholde "anholdelsen af fem personer, der har tilknytning til drabet på Boris Nemtsov. Efterforskningen er fortsat i gang".

I Rusland tilbageholdes mistænkte i 48 timer, før retten beslutter, om de formelt skal sigtes.

To af de mistænkte blev anholdt lørdag, og yderligere to blev anholdt sent lørdag aften dansk tid, mens der foreløbig ikke foreligger konkrete detaljer om den femte.

Mindst fire af de mistænkte er tjetjenere.

Ifølge nyhedsbureauet Interfax har en mistænkt sprængt sig selv i luften med en håndgranat, da de russiske myndigheder forsøgte at skride til anholdelse natten til søndag i den tjetjenske hovedstad, Grosnij.

Disse oplysninger er dog endnu ikke bekræftet, og det er også uvist, hvorvidt vedkommende er talt med blandt de fem mistænkte.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip