Fem overlæger er sigtet for misbrug af forskningsmidler

Politiet har valgt at sigte alle de fem overlæger, som Rigshospitalet tidligere politianmeldte for svindel med forskningsmidler, skriver Jyllands-Posten.

Der er tale om fem fremtrædende hjertelæger, der nu er sigtet for bedrageri, underslæb, tyveri og dokumentfalsk for i alt omkring 6,5 millioner kroner. De nægter sig alle skyldige, oplyser Københavns Politi ifølge avisen.

I tre af sagerne har politiet færdiggjort sin efterforskning. Politiets jurister skal nu afgøre tiltalespørgsmålet.

En af overlægerne er sigtet for bedrageri for tre millioner kroner i omkring 390 forskellige forhold. Blandt andet mistænkes den 63-årige hjertelæge for at have købt møbler og fjernsyn til sit eget hjem for forskningsmidler. Midlerne skulle også være blevet brugt til at betale en regning på over 40.000 kroner for en fødselsdagsfest for lægens datter.

Det har tidligere været fremme, at der var blevet rejst sigtelse mod tre af de fem læger.

En af de nye sigtelser går på, at en 61-årig overlæge er sigtet for tyveri og bedrageri for 27.500 kroner. Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, at han blandt andet havde købt kunst for forskningsmidler under påskud af, at det var til kontoret på hospitalet. Her kom malerierne dog aldrig op at hænge.

Samtidig er en 48-årig overlæge blevet sigtet for dokumentfalsk og bedrageri for i omegnen af tre millioner kroner. Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad lægen præcist beskyldes for.

Ifølge Jyllands-Posten er en sag imod en anden af lægerne dog skrumpet betragteligt. Rigshospitalet anmeldte ham i sin tid for svindel for 870.466 kroner, men politiet har blot sigtet lægen for underslæb og bedrageri for 6000 kroner.

Rigsrevisionen er ved at undersøge, hvordan forskningsmidler bliver forvaltet i Danmark.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip