Fem på stribe: Lewis Hamilton udbygger VM-føring

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton ligner mere og mere verdensmesteren i Formel 1 i 2014.

Hamilton vandt søndag det amerikanske grandprix i Austin foran teamkammeraten Nico Rosberg, og det var britens femte sejr i træk og nummer 10 af 16 mulige i år.

Inden sæsonens sidste to løb topper Hamilton VM-tabellen med 24 point ned til sin tyske holdkammerat.

Danske Kevin Magnussen scorede i sin McLaren-racer fire point med ottendepladsen i USA.

Han sluttede foran teamkammeraten Jenson Button, der blev nummer 12 og ikke scorede point. Magnussen er fortsat nummer 10 i den samlede VM-stilling.

Magnussen, der indledte løbet som syver, kom flyvende fra start og overhalede inden det første sving Red Bulls Daniel Ricciardo.

Men australieren, som er på tredjepladsen i VM-stillingen, brugte ikke mange sving på at overhale Magnussen og tilbageerobre sjettepladsen.

En ulykke længere nede i feltet på første omgang betød, at en safetycar kom på banen tidligt i løbet, og Magnussen benyttede med det samme muligheden for at gå i pit.

Efter pitstoppet lå Magnussen nummer 12, men feltet var samlet, og danskeren var den bedst placerede af de kørere, som havde været i pit. Så der var lagt op til et spændende løb for Magnussen.

Danskeren vandt en enkelt plads på det tidlige pitstop, for da alle havde været i pit, kunne Magnussen konstatere, at han havde passeret Ferraris Fernando Alonso og dermed lå nummer seks i løbet efter 23 af 56 omgange.

Fire omgange senere fik Alonso dog overhalet Magnussen, som kort tid efter kørte ind til sit andet pitstop.

Derefter kæmpede Magnussen med den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel (Red Bull) om niendepladsen, og duellen var ganske underholdende.

I front kæmpede Hamilton og Rosberg som sædvanligt om sejren. De to bejlere til VM-titlen startede som nummer et og to, og Rosberg kom godt af sted og forsvarede sin pole position i begyndelsen.

Men på 24. omgang fik den VM-førende Hamilton overhalet Rosberg, og derefter kontrollerede briten løbet.

Sæsonens næstsidste grandprix - det brasilianske - køres i næste weekend. Sæsonen slutter af i Abu Dhabi 23. november, og det sidste grandprix i 2014 skiller sig ud fra mængden, da der gives dobbelt op på pointene.

Det betyder for eksempel, at vinderen i Abu Dhabi scorer 50 point i stedet for de normale 25.

/ritzau/

 

Dagens Gossip