Fem regler, der gælder i dit barns klasseværelse - men som også burde gælde for voksne

Fem år gamle og nystartet i folkeskolen er vi rimeligt autoritetstro og lever nemt efter de regler, vi får udstukket af læreren.

Men det er gået op for den kvindelige blogger Renée Rapin, at de simple, og yderst fornuftige, basale regler, vi lærte første dag i børnehaveklassen, er blevet glemt af de fleste voksne.

LÆS OGSÅ: 15 ting du lærer når dine forældre bliver skilt

Men de burde stadig gælde, mener hun. Så her får du dem lige én gang til:

1. Vask hænder efter toiletbesøg
Helt ærligt, det er jo så nemt. Hvordan kan du have glemt det? Det er første grundregel inden for hygiejne. Jeg kan huske, da jeg var lille, og skulle synge ‘Happy Birthday To You’-sangen, mens jeg vaskede hænder, fordi den varer præcis så lang tid, man burde bruge på hånd-hygiejnen.
Men alt for mange gange har jeg bemærket kvinder på offentlige toiletter, som forlader båsen uden at vaske hænderne først. Det er for klamt. Det var meningen, at den regel skulle have siddet fast allerede da vi var fire år gamle.

LÆS OGSÅ: Sådan tager du imod en kompliment (uden bare at give en tilbage)

2. Du må ikke snyde foran
Det er jeg altså ret sikker på, jeg lærte i børnehaveklassen. Lad være med at snyde foran!
Jeg fatter simpelthen ikke voksne, som stadig prøver. Du slipper ikke af sted med det, og folk bliver vildt sure på dig. Der er en grund til, at man danner en kø. Det er helt almindelig logistik, og hvis du ikke kan lide det, så hold dig væk fra de steder, hvor der opstår kø.

3. Kom til tiden
Dét slap du altså ikke af sted med uden skældud i folkeskolen. Kom du for sent til time, fik det konsekvenser. Derfor kom vi til tiden, da vi var små.
Men et eller andet sted i den proces, hvor vi blev voksne, har vi åbenbart glemt punktligheden.

LÆS OGSÅ: 5 ting mænd aldrig må sige til kvinder med menstruation

Selv bliver jeg vildt irriteret, når folk kommer et kvarter for sent til et møde, jeg har indkaldt til. Så svært er det jo ikke! Specielt ikke, når mødelokalet er fem meter fra dit skrivebord.
Så, voksne, hold op med det. Tjek dine aftaler i god tid og mød op til tiden. Du vil blive overrasket over, hvor mange, der er irriteret over dine forsinkelser.

4. Husk at sige ‘be’ om’ og ‘tak’
Også dette irriterer mig konstant på mit arbejde. Hvis du vil have noget af mig, så spørg dog pænt!
Kræv ikke, at jeg opfører mig som din slave, og forvent ikke, at jeg lige ordner noget for dig om 30 sekunder, uden at du behøver sige tak.
Jeg hader dig i forvejen for at bede mig om det, men hvis du spørger mig pænt, hader jeg dig en lille smule mindre. Og ‘tak’ er mindst lige så vigtigt.

LÆS OGSÅ: 8 ting kun personer med depression forstår

5. Brug din ‘indenfor-stemme’
Den her er meget enkel. Hvis du befinder dig inde i en bygning, HVORFOR RÅBER DU SÅ?
Om du taler i din mobiltelefon eller er i gang med at skælde nogen ud, som har snydt foran dig, eller sviner en teenager for ikke at sige ‘tak’, så er der ingen grund til at råbe. Det får dig i øvrigt til at ligne en idiot.