Fem skarpe til Bandidos-rockernes advokat

admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Advokat Michael Juul Eriksen, der er hyret af Bandidos-rockerne i villaen på Tudskærvej i Vanløse, mener ikke, at rockerne skal flytte væk fra villaområdet, fordi naboerne føler sig generet. Sagen er nemlig "diskriminerende" og en "principsag".

Her er fem skarpe spørgsmål til rockernes advokat, der mener, at Københavns Kommune ikke har hold i sagen.

Er det ikke nok til at skabe usikkerhed i et villaområde, at der bor rockere der?

- Det mener jeg ikke, hvis der ikke har været noget konkret. Jeg kunne forstå det, hvis der har været bare én episode, men det har der ikke.

Men det borgerne er utrygge over er vel de opgør, der har været tidligere?

- Ja, men der er ikke nogen historik omkring dette hus. Der har siden, man købte ejendommen ikke været problemer i det seneste år.

Har der ikke været problemer, mens rockerne har boet der?

- Der har været to episoder inden for et år. Den ene gang har de spillet høj musik, hvor de skruede ned. Og i den anden episode holdte der biler i vejen, som de flyttede. Der har ikke været angreb, skyderier eller voldsepisoder, som har generet naboerne.

Jakob Haugaard (S) mener, at kommunen har "en god sag". Hvad mener du?

- Jeg synes ikke, at kommunen har en god sag. Der er ingen objektive omstændigheder, der tyder på, at det har generet nogen som helst. Det kan godt være, folk føler sig generet, men det er sådan i Danmark, at folk kan opholde sig, hvor de vil.

- Faktum er, at man skal have det til at fungere. Man kan ikke sende dem ud på en øde ø, selvom det er det, man gerne vil. Der findes eksistenser i samfundet, som ikke passer ind i normen, men det skal der også være plads til.

Hvordan vil I gå videre i sagen?

- Uanset hvad forvaltningen når frem til, så er det noget, vi vil påklage og gå videre med. Det er en proces, der vil strække sig over mange år. Vi kæmper videre, for det er en principsag.

- Jeg vil antage, at den kommer til at vare tre-fire år endnu, hvis den kommer i landsretten.

/ritzau/