Fem skatteministre på tre år bekymrer skatteadvokater

De Radikales Morten Østergaard forlader inden længe Skatteministeriet for at tage over efter partikollegaen Margrethe Vestager som indenrigs- og økonomiminister, og dermed er der endnu engang en ledig post at besætte i det kriseramte ministerium.

Det er femte gang på bare tre år, at Skatteministeriet skal have ny minister, og det bekymrer Danmarks Skatteadvokater, der mener, at den hyppige udskiftning har konsekvenser for hensynet til borgernes retssikkerhed.

- Kontrollen med Skat svækkes jo, når man skifter taburet hele tiden. Skatteministeriet er blevet til sådan en politisk svingdør, siger formanden for Danmarks Skatteadvokater, Christian Bachmann, der oplever, at lovkvaliteten bliver stadigt svagere.

- Der er ikke tid til at lave et ordentligt lovforberedende arbejde. Det foregår med så korte høringsfrister og midt i sommerferier, at man kan blive bekymret. Det går alt for stærkt, så de indsigelser, der kommer, ofte bliver stedmoderligt behandlet, mener formanden.

Han påpeger, at der er brug for kontinuitet på posten, hvis kvaliteten skal forbedres.

- Der er ingen, der med en ministertid på seks eller otte måneder kan nå at indføre retssikkerhedsmæssige tiltag og følge dem op. Det er en ongoing proces, siger Christian Bachmann.

Han håber nu på, at statsministeren finder en skatteminister, der helt oprigtigt interesserer sig for området.

- Der er behov for en politisk interesse for retssikkerheden og for at få den styrket. Hvis man var en minister, der mente retssikkerhed, så er jeg da sikker på, at man gjorde mere for at få lovene behandlet ordentligt, siger han.

Morten Østergaards forgænger på posten som skatteminister var Jonas Dahl (SF).

Inden ham sad Holger K. Nielsen (SF), der fulgte efter Thor Möger Pedersen (SF). Før det var det Peter Christensen (V) under VK-regeringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip