Fem steder du aldrig gør rent, selvom du burde

Du går ellers rimeligt grundigt til værks, når du først er i gang. Støvsugning, gulvvask, vinduespudsning. Du renser toilettet med toiletrens, og nogle gange får køkkenskabene også en ordentlig tur, både indvendigt of udvendigt.

Det er alt sammen rigtig fint. Men der er nogle meget vigtige ting og steder, som du har glemt.

LÆS OGSÅ: 5 store fejl du laver, når du gør rent

Hjemmesiden Goodhousekeeping.com har talt med rengøringsekspert, Carolyn Forté. Og hun kan nævne en hel del steder, som langt de fleste overser i rengøringen.

Her er fem eksempler:

1. Kosten
Det bliver næsten helt meta-agtigt, men det er ikke nok at gøre rent. Du skal også rengøre de ting, du bruger til at gøre rent med. I kosten, for eksempel, sætter dig sig - naturligvis - en masse støv og nullermænd, og de sætter sig nemt fast. Carolyn Forté anbefaler derfor, at du vasker kostehovedet i varmt sæbevand.

LÆS OGSÅ: 7 gode grunde til at gemme kaffegrumsen

2. Mellem de hårde hvidevarer og køkkenskabene
Det kan godt være rigtig svært at komme til i den smalle sprække mellem køleskabet og skabet - eller mellem for eksempel ovnen og de tilstødende skabe. Nøjagtigt derfor samler der sig der en masse gamle madrester, støv og andre gustne sager. Brug derfor eventuelt en tynd støvkost eller et tyndt børstehoved til støvsugeren.

3. Rengøringssvampen
Mange bruger dem - som navnet også antyder - til rengøring. Mange bruger dem i øvrigt i køkkenet, for eksempel til at vaske op. Som nævnt i punkt 1 skal man også huske at rengøre sine rengøringsremedier, og det gælder ikke mindst de små, smarte svampe. Svampen opsnapper og indfanger en hel masse bakterier under de daglige opvaske. Så hvis du ikke vil gøre rent med beskidt svamp, anbefaler Carolyn Forté, at du enten disinficerer den, eller jævnligt skifter den ud med en ny. Alternativt kan du putte den i opvaskemaskinen eller i mikroovnen, for at dræbe bakterierne. Hvis du bruger mikroovnen, skal du dog lige huske, at gøre den drivvåd først, for ellers kan der nemt gå ild i den, advarer eksperten.

LÆS OGSÅ: Sådan får du store bryster på under to minutter

4. Indkøbsnettet
Har du et stofnet, som du tager med på indkøb for ikke at få køkkenskabene fyldt med nettoposer, så skal også det gøres rent. Ligesom alt andet, samler indkøbsnettet også støv, forklarer Carolyn Forté. Tag den med i tøjvasken, sådan rimeligt ofte, for at komme af med alle madbakterierne.

5. Oven på ting
Bare fordi, du ikke kan se det, betyder det ikke, at det ikke bliver beskidt. Nogle flader, som typisk går hen i rengøringsglemsel er ifølge Carolyn Forté: Toppen af lamper, toppen af skabe og panelerne over både døre og vinduer.

 

Dagens Gossip