Fem timers våbenhvile er i gang i Gaza

admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Skud fra en israelsk kampvogn har torsdag morgen dræbt tre palæstinensere i den sydlige del af Gazastriben, skriver AFP.

Drabene skete blot få minutter før, at en fem timer lang humanitær våbenhvile trådte i kraft klokken 9.00 dansk tid, siger sundhedskilder i det krigshærgede område.

Lidt tidligere på morgenen skal israelske styrker have afværget et angreb fra en gruppe væbnede Hamas-krigere, der havde nået israelsk territorium gennem en tunnel.

Hamas-bevægelsen, der styrer Gazastriben, gik torsdag aften med til at indstille raketaffyringerne mod Israel, så de mange nødstedte palæstinensere kan få hjælp.

Til gengæld lover Israel at holde igen med bombardementerne mod Gazastriben.

Aftalen blev indgået efter, at en embedsmand i FN-systemet havde appelleret til parterne om at indstille fjendtlighederne, der i løbet af 10 dage har kostet mindst 224 mennesker livet. Størstedelen af de dræbte er civile, siger sundhedsmyndigheder i Gaza.

Den langvarige fejde i Mellemøsten blussede op, da tre israelske teenagere 12. juni blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel beskylder Hamas for at stå bag.

Senere blev en ung palæstinenser fundet dræbt - angiveligt blev han brændt levende.

Drabet på palæstinenseren betragtes som hævn for de tre dræbte israelere.

/ritzau/AFP