Fem ting, du aldrig skal sige til arbejdende mødre

Næsten uanset hvordan du griber rollen som mor an - er hjemmegående husmor, fuldtids udearbejdende mor eller en mellemting - har folk en mening om dit valg. Og andres ord kan ramme rigtig hårdt, når du knokler for at få hverdagen til at gå op i en højere enhed.

Ikke mindst hvis du har fuldtidsarbejde at tænke på udover bleer, tøjvask, indkøb, madlavning, parforhold, familie, venner og så videre.

Læs også: Merete tvunget til at sove på jobbet: Hun kunne ikke passe sin egen søn

Sociologiprofessor Beth Ann Shelton fra University of Texas Arlington har samlet en stribe kommentarer, som arbejdende mødre hader at høre, skriver womansday.com

1. Behøver du virkelig at arbejde? Ja, de fleste uanset køn arbejder, fordi de har brug for pengene. Og selvom man måske godt kan overleve på dagpenge eller kontanthjælp, så vil nogle familier gerne spare op til fremtiden.

Læs også: Alenemor valgte karriere og lod taxa hente sin søn i børnehaven

2. Er du ikke bekymret for, at du ikke er der nok for dine børn? Børn har også stor nytte af at være sammen med andre voksne end deres forældre. Og hvis du ikke ser dine børn hele dagen, er du måske også bedre til at udnytte den sparsomme tid sammen med dem og sørge for kvalitetstid.

3. Det må være rart at få en pause fra børnene. Denne kommentar rammer en nerve, fordi udearbejdende mødre stadig tænker på og bekymrer sig om børnene, mens de arbejder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

4. Hvorfor få børn, hvis andre alligevel skal tage sig af dem? Denne kommentar gør ondt, fordi den antyder, at du blev forældre uden at tænke dig om, og du ikke elsker dine børn. Bare fordi man er arbejdende mor betyder det ikke, at man ikke holder af sine børn.

5. "Jeg ville savne mine børn for meget, hvis jeg arbejdede". Nej, udearbejdende mødre er ikke koldhjertede, fordi de afleverer deres børn i institution og tager på arbejde. Alle mødre savner deres børn, når de er væk fra dem, sådan er det bare at være mor. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip