Fem ting INGEN stedforældre vil høre

Redaktionen

|

05/08/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske blogger Katelyn Botsford er stedmor til en fem et halvt år gammel dreng. Hun har været en del af hans liv de sidste tre år, men må stadig lægge ører til nedværdigende kommentarer - selv fra hendes nærmeste, der ikke aner, hvor meget ordene gør ondt.

Hun har på scarymommy.com samlet de fem værste kommentarer.

Skal I to have jeres egne børn?

Det er et utroligt intimt spørgmål, som man kun diskuterer med sine nærmeste - og desuden fornærmende overfor den biologiske forælder, for han HAR sit eget barn.

- Spørgsmålet burde være "skal I to have flere børn". Svaret er ja, og vores søn er spændt på at blive storebror, skriver Katelyn Botsford.

Læs også: Gæt, hvordan forældre til enæggede trillinger kender forskel på dem

Er du klar til at blive mor med et slag?

Forældreskab er ikke noget der sker pludseligt.

- Jeg ved, at alle familier er forskellige, men som stedmor føler jeg, at det er vigtigt at knytte bånd til dit stedbarn. At pleje det forhold så meget som muligt og vise barnet, at der er et sandt partnerskab mellem dig og din ægtefælle. Dette sker ikke pludseligt, det tager tid, skriver hun.

Er du den onde stedmor?

Haha, sjovt. Men livet er ikke nogen Disney-film. Ja, som stedmor skal man tage del i opdragelsen på godt og ondt, og det er ligeså svært at skulle være "den onde", som det er for biologiske forældre. Heldigvis er man mindst lige så tit "den gode".

Læs også: 9-årig dreng bliver væk fra mor og far i New York: - Den bedste dag i mit liv

Du har jo ikke rigtigt børn

Katelyn Botsford oplever, at når forældre diskutere putteritualer, frække unger og opdragelse generelt, bliver hun holdt udenfor med denne kommentar.

- Sagen er den, at jeg HAR børn. Jeg har måske ikke fysisk båret ham og født ham, men han er min. Har forældre, der adopterer, ikke lov til at kalde sig selv for mor og far? Jeg gør det samme, som "rigtige" forældre gør, skriver hun.

Bare vent

- Vent på hvad? Vent på at jeg skal skifte bleer? Vent til jeg skal made eller give et barn tøj på? Vent til jeg bliver vækket kl. 1.30 om natten, fordi nogen har tisset i sengen? Eller brækket sig ud over bamsen? Vent til jeg skal forsørge en anden person? Jeg er nysgerrig, hvad tror du, jeg laver? lyder det fra stedmoderen.