Fem tunesiske soldater dræbt i granatangreb

Mindst 14 tunesiske soldater har mistet livet efter at være blevet angrebet af militante bevæbnet med granatkastere og skydevåben, oplyser landets forsvarsministerium.

Angrebet fandt sted ved en kontrolpost i området Mount Chaambi, hvor Tunesiens hær har forsøgt at slå hårdt ned på militante islamister, skriver det tunesiske nyhedsbureau TAP.

Siden april er tusindvis af soldater blevet sendt til bjergene nær grænsen til Algeriet, hvor en mindre gruppe af militante har søgt tilflugt. Flere er flygtet til stedet, efter at franske styrker drev militante med tilknytning til al-Qaeda ud af Mali sidste år.

Tunesien var i slutningen af 2010 det første land i den arabiske verden til at gøre oprør mod en diktatorisk regering, og det regnes som landet, der udløste det arabiske forår.

En folkelig opstand fordrev i januar 2011 landets mangeårige diktator, Zine El Abidine Ben Ali. Men det nye Tunesien har været truet af radikale islamister, der med vold har bekæmpet sekulære grupper.

Drabet på to fremtrædende oppositionspolitikere og den fortsatte økonomiske nedtur var i 2013 med til at øge spændingerne i landet.

Tuneserne skal vælge præsident til november. Med valget kan det nordafrikanske land se frem til at tage det sidste formelle skridt i processen mod fuld demokratisering efter det arabiske forår.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip