Fem udlændinge blandt ni dræbte på hotel i Tripoli

Ni blev dræbt i Tripoli i Libyen, da bevæbnede mænd stormede et luksushotel, som anvendes af mange diplomater, udenlandske delegationer og embedsmænd fra udlandet.

Fem udlændinge mistede livet ved angrebet, der fandt sted tirsdag, og som har understreget manglen på sikkerhed i den libyske hovedstad.

Desuden blev tre sikkerhedsvagter og et gidsel, som angriberne havde taget, dræbt.

De dræbte udlændinge var en amerikaner, to filippinere, en franskmand, og en sydkoreaner.

Libyen rystes af en konflikt mellem to rivaliserende regeringer - en international anerkendt administration i den østlige del af landet og en rivaliserende administration i Tripoli - efter at en væbnet gruppe ved navn Libyens Daggry har overtaget kontrollen over hovedstaden.

Et kludetæppe af forskellige militser er allieret med den ene eller den anden af de to dominerende militser.

Organisationen Site, der overvåger radikale islamiske sider på internettet, siger, at en militant gruppe, som har tilknytning til Islamisk Stat (IS), har taget skylden for hotelangrebet.

Hvis det bliver bekræftet, at Islamisk Stat står bag, er det yderligere et tegn på, at den ekstremistiske gruppe har ambitioner om at vinde indflydelse i hele Mellemøsten og på det afrikanske kontinent.

- Ved angrebet bragte gerningsmændene først en bilbombe til eksplosion uden for luksushotellet Hotel Corinthia. Derefter stormede tre militante ind i bygningen og åbnede ild, siger Issam al-Naass, en talsmand for sikkerhedstjenesten.

Angriberne kom op til 24. etage, som er mødested for diplomater og embedsmænd, inden de blev omringet af sikkerhedsstyrker og detonerede selvmordsbælter med sprængstoffer.

Lederen af Libyens selverklærede regering, Omar al-Hassi, befandt sig på hotellet, da angrebet fandt sted.

Islamisk Stat har underlagt sig store områder i Syrien og Irak og har udråbt et selverklæret kalifat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip