Fem vaner, der får dit ægteskab til at holde

Kunsten at holde kærligheden i live og pleje den er for mange par lidt af en udfordring, som koster mange anstrengelser, tårer og timer hos parterapeuten. Især når forholdet har mange år på samvittigheden.

Men der er små vaner, som du og din partner kan benytte jer af, hvis I drømmer om at blive forelskede i hinanden igen. Det skriver det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping, som har samlet gode råd til, hvordan du får ægteskabet til at holde til døden jer skiller.

Læs også: 6 små "fejl" som kvinden, du elsker og kalder perfekt, bør have

Her ses et udvalg af rådene:

1. Lad vær med at prøve at ændre på hinanden. Du bliver nødt til at affinde dig i din partners små særheder og sjuskede vaner, ellers kan I bruge resten af livet på at diskutere. Og måske var det faktisk også din mands tilbagelænede personlighed, du faldt for i sin tid, da du mødte ham. Fokuser hellere på din partners styrker end fejl.

Læs også: Johnny Cashs besked til hans kone er kåret til det bedste kærlighedsbrev nogensinde

2. Masker dine ordre som tjenester. Synes du, at din mand burde tømme opvaskemaskinen noget oftere eller være mere sammen med børnene, så vil din partner hellere ændre på dette, hvis han føler, at han gør noget godt for jeres forhold og samler "point" sammen. Hvis du forklarer ham, hvad der vil gøre dig glad, og præsenterer det som tjeneste, så vil han formentlig gerne gøre en del for at gøre dig glad.

3. Sæt ord på din påskønnelse. Det lyder meget banalt, men mange par glemmer at rose og sætte pris på hinanden. Sørg for at have 20 positive øjeblikke for hvert negativt - det kan være en bemærkning, en berøring eller et blik. Det er guld værd.

Læs også: Fem grunde til skaldede mænd er mere sexede end mænd med hår

4. Se tilbage på jeres liv. Genoplev jeres minder og fokuser på de positive og glade tider. Det kan være med til at ændre dit billede af din mand og jeres forhold. Når forholdet trænger til førstehjælp, så tænk på jeres første tid sammen, en ferie eller en overraskelse.

5. Ta' aldrig fjendens parti. Du skal være der og lytte, når din partner har brug for at lufte sine problemer, og du skal have hans ryg uden at forsøge at løse problemet. Du skal støtte og aldrig forsvare den person, som er skyld i hans frustrationer - også selvom du måske godt kan se lidt fornuft i fjendens handlinger. Det er vigtigt med forståelse og omsorg fra sin partner, der er nemlig formentlig ikke andre, der yder denne service - det skulle lige være ens mor.    

Læs også: 63-årige Marie ville ønske, hun var begyndt noget før: - Jeg har haft sex med 3000 mænd, og jeg er gift

 

Dagens Gossip