Femårig fjernet: For tyk til at bo hos mor og far

En unavngiven femårig pige fra Newport i Wales er kommet i de sociale myndigheders søgelys, efter det er kommet frem, at hun vejer tre gange så meget som en gennemsnitlig femårig.

Det skriver Metro.uk.

Sundhedseksperter i Newport er chokeret over, at den femårige pige har taget så meget på, at hun kom op på at veje 63,5 kilo - uden at nogen greb ind. Hverken læger, pædagoger eller hendes familie har reageret.

- Hun er blevet svigtet af alle. Det er tragisk. Der er ingen måde, at et barn mellem nul og fem kan have levet uden at gå ud på gaden, uden at have gået i børnehave eller have set en praktiserende læge. Nogen et eller andet sted burde have sagt "noget er forkert her", siger Dr. Tam Fry, fedmeekspert og æresformand for barnets vækst Foundation, til Metro.uk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Alene på grund af den massive vægt besluttede Newport City Council, at den lille pige skulle i pleje, hvilket hun kom i august sidste år.

Efter en måned hos en plejefamilie faldt pigens vægt til 50,8 kilo. Men pigens BMI (Body Mass Index) var stadig det dobbelte af andre femårige.

Doktor Tam Fry giver forarbejdede fødevarer, fattigdom, mangel på motion og uvidenhed om sund kost skylden for, at et stigende antal engelske børn bliver voldsomt fede i en meget ung alder.

35 procent af børn under 16 år er overvægtige i Wales, skriver Metro.uk.  

 

Dagens Gossip