FEMINA hylder Danmarks 100 mest banebrydende kvinder i nyt guldnummer

I denne uges guldnummer sætter FEMINA fokus på Danmarks 100 mest banebrydende kvinder, og hylder og synliggør alle de kvinder landet over, som opbygger virksomheder, leder, skaber kunst, forsker og udvikler ideer.

Blandt navnene er kendte kvinder som Susanne Bier, Helena Christensen, Margrethe Vestager, Medina og Caroline Wozniacki samt mere ukendte navne i den brede offentlighed som Louise Hindsgavl, Josefine Klougart, Eva Prescott og Ellinor Sæther.

Ideén bag nummeret er, at nedbryde myten om, at det er svært for kvinder at gøre karriere og få topposter, og at man ikke behøver at være topchef i en stor anerkendt virksomhed, for at gøre karriere som kvinde.

- Kvindekvoter i en mandeverden – vi hører ofte om, hvor svært det er for kvinder at "gøre karriere" og få topposter. Men der er masser af danske kvinder, der har succes og "gør karriere" – også selvom det endnu ikke afspejler sig på direktionsgangene. Det er det, vi vil fejre med guldnummeret, hvor vi hylder og synliggør alle de kvinder landet over, som opbygger virksomheder, leder, skaber kunst, forsker og udvikler ideer. Det er ikke mere end godt et halvt år siden, vi udgav et særnummer dedikeret til mændene. Det her handler om at fejre successer ikke en kønskamp. Og personligt kan jeg ikke fordrage begrebet powerkvinder. Ingen kvinder er powerkvinder – alle har deres at kæmpe med – hvornår har du forresten hørt mændene blive omtalt som powermænd?, siger FEMINAs chefredaktør Camilla Kjems.

FEMINAs guldnummer udkommer torsdag den 25. oktober, og er det største FEMINA nogensinde på hele 260 sider.

 

 

 

Dagens Gossip