Fenerbahces spillerbus ramt af flere skud

admin

9 år siden

|

05/04/2015

Dagens topnyheder

Den tyrkiske storklub Fenerbahce vandt lørdag en sikker 5-1-sejr på udebane over Rizespor i byen Rize i det nordøstlige Tyrkiet, men hjemturen har udviklet sig til et mareridt for klubbens spillere og ledere.

På vej til lufthavnen i Trabzon, hvorfra holdet skulle flyve hjem til Istanbul, blev Fenerbahces spillerbus beskudt. De første meldinger går på, at buschaufføren skulle være ramt.

Avisen Hürriyet skriver, at ukendte gerningsmænd åbnede ild mod bussens frontrude, og på avisens hjemmeside kan man se billeder af vinduet med store skudhuller.

Guvernøren i Trabzon, Abdil Celil Oz, bekræfter, at angrebet har fundet stedet. Han siger, at chaufføren ikke er i livsfare.

- Først troede vi, at nogen havde kastet sten mod bussen, men efterforskerne på stedet har konkluderet, at det var et væbnet angreb, siger han til tv-stationen 360.

Guvernøren tilføjer, at han har talt i telefon med Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, der selv er tilhænger af netop Fenerbahce. Erdogan anmodede om, at der bliver indledt en grundig efterforskning af episoden.

Det tyrkiske fodboldforbund fordømmer ligeledes "på det kraftigste" hændelsen og siger, at gerningsmændene hurtigst muligt skal stilles til ansvar.

Ingen af spillerne fra Fenerbahce skulle være kommet noget til ved hændelsen.

Selv om Tyrkiet er et fodboldgalt land, hvor det tit går vildt for sig på tribunerne i landets bedste række, er det første gang, at et fodboldhold bliver udsat for et decideret skudangreb, skriver tyrkiske medier.

/ritzau/