Ferguson-borgmester: Nationalgarde skulle være rykket ud

Urolighederne i den amerikanske by Ferguson i delstaten Missouri natten til tirsdag var ventet af alle.

I tre måneder har både politi og aktivister forberedt sig på det værste, hvis en jury besluttede, at en hvid politibetjent ikke skulle retsforfølges for at have skudt og dræbt en sort teenager.

Alligevel blev Nationalgarden ikke udkommanderet hurtigt nok til at dæmme op for de optøjer, der brød ud, da juryen besluttede at lade politibetjent Darren Wilson slippe for en tiltale for at have skudt og dræbt Michael Brown.

- Beslutningen om at forsinke Nationalgardens tilstedeværelse er dybt bekymrende. Vi opfordrer guvernøren til at sende de nødvendige ressourcer for at forhindre yderligere ødelæggelser af ejendom og beskyttelse af liv i Ferguson, siger borgmester James Knowles på et pressemøde.

Missouris guvernør, Jay Nixon, og politichefer mødtes flere gange med lederne af flere protestgrupper, som var opstået i Ferguson i kølvandet på den fatale skudepisode 9. august. Begge sider talte om fred, og begge sagde, at de ville undgå voldshandlinger.

Ud over møderne planlagde politiet i Missouri en fælles plan med FBI, Nationalgarden og andre myndigheder i tilfælde af, at voldshandlingerne ville eksplodere igen. Protestgrupperne holdt egne møder for at træne demonstranter i civil ulydighed, skaffe gasmasker og imødegå anholdelser.

Men det gik på ingen måde som planlagt. Da beskeden fra juryen blev offentliggjort, eksploderede Ferguson i et voldsorgie, hvor rasende mennesker ødelagde, plyndrede og brændte bygninger af. Frustrationen over, at Darren Wilson går fri, fik frit løb i forstaden til St. Louis.

- Der er heller ikke truffet nogen beslutning om politibetjent Darren Wilsons fremtid i Fergusons politistyrke efter juryens beslutning om ikke at retsforfølge ham for den fatale nedskydning af Michael Brown, siger Fowles videre.

Wilson har været på betalt orlov siden skudepisoden 9. august, da han dræbte den ubevæbnede Michael Brown. Han skal ifølge Fowles forblive tjenesteledig, indtil en intern efterforskning er tilendebragt.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip