Ferguson-uro breder sig: Broer lukkes i New York

Vrede og uroligheder i Ferguson ser ud til at sprede sig til andre dele af USA natten til tirsdag lokal tid, efter at en jury har besluttet ikke at rejse tiltale mod en politibetjent, Darren Wilson, som i august skød og dræbte en sort teenager.

I New York er tre broer lukket, og tusinder er tilsyneladende på gaden midt på natten i demonstrationer med bannere og krav om "retfærdighed".

Juryens beslutning om, at Darren Wilson kan gå fri efter drabet på den ubevæbnede Michael Brown har skabt massiv vrede og en følelse af, at politiet altid slipper for straf.

I beslutningen fra juryen hedder det blandt andet, at der er tegnet et skævt og ubalanceret billede af episoden fra 9. august i medierne, da Brown angiveligt ikke var så uskyldig, som det fremstilles.

Darren Wilson har ifølge udskrifter fra en afhøring umiddelbart efter drabet forklaret, at Michael Brown var "vanvittig" og betjenten troede, at Brown "ville dræbe" ham.

- Jeg følte mig som en femårig, der forsøgte at holde Hulk Hogan fast. Han virkede så stor, og jeg følte mig så lille, da jeg greb hans arm, har Wilson forklaret med henvisning til den amerikanske skuespiller og wrestler.

I Los Angeles blev en hel motorvej natten til tirsdag blokeret af demonstranter.

Også i Washington DC og Chicago er mange mennesker på gaden i protest.

/ritzau/

 

Dagens Gossip