Ferrari-stjerne er muggen efter kikset kvalifikation

Det har mildest talt ikke været Kimi Räikkönens år. Lørdag blev endnu en nedtur for den tidligere Formel 1-verdensmester, der kører for det traditionsrige Ferrari-team.

Finnen blev elimineret allerede efter den første af de tre kvalifikationsafdelinger, Q1, på Hungaroring i Budapest, så han indleder søndagens grandprix fra en position som nummer 16.

Ferrari-teamet begik en brøler ved at holde Kimi Räikkönen i garagen, da teamet troede, at han var sikker på at gå videre til Q2. Det viste sig at være forkert, og så røg han ud.

- Planen var at køre ud igen, men teamet sagde "nej, det er okay, det behøver du ikke." Jeg satte spørgsmålstegn ved det nogle gange, men de sagde, det ikke var nødvendigt, og nu ser vi resultatet af det, siger Kimi Räikkönen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Finnen vandt i 2007 Formel 1-titlen, da han havde sit første ophold hos Ferrari.

Før denne sæson vendte han tilbage til det italienske team, men det har foreløbig kun kastet 19 point af sig i 10 grandprix'er og en meget skuffende 12.-plads i VM-stillingen.

- Som hold bør Ferrari ikke lave sådanne ting. Ingen af os er i gang med vores første sæson. Det er ikke let i øjeblikket, siger Kimi Räikkönen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip