Fest på Rådhuspladsen skød Eurovision i gang

Rådhuspladsen i København var søndag aften fyldt godt op, da der blev holdt åbningsfest i anledningen af det internationale melodi grand prix. Både nysgerrige børnefamilier, dedikerede fans og journalister fra hele verden var dukket op for at se den store begivenhed blive skudt i gang.

Festens hovedpersoner - de 37 artister fra de dette års deltagende lande - gik én efter én op ad den røde løber, der skar en linje gennem Rådhuspladsen.

På løberen tog DR-værten Abdel Aziz Mahmoud mod de mange festklædte performere. Særligt den islandske gruppe Pollapönk, gjorde sig bemærket. De fire islandske mænd havde nemlig iført sig farverige kjoler.

- Vi gør det for at sætte fokus på og bakke op om ligestilling, fortalte de på den røde løber.

Også den østrigske sanger og transvestit, Conchita Wurst, fik masser af opmærksomhed og sammen med danske Basim og den armenske favorit Aram Mp3, tegnede hun sig for et af de største bifald.

- Jeg er så glad for at være her i København, her er så mange smukke mennesker, sagde hun.

21-årige Basim, der skal repræsentere Danmark i konkurrencen med sangen "Cliche Love Song", nød sine minutter i rampelyset blandt de mange deltagere.

- Det er mærkeligt at være på den røde løber et sted, hvor jeg jagtede duer som lille. Det er sindssygt mærkeligt, og det er surrealistisk at være i midten af det hele, fortalte han til den danske presse.

Ved festen på Rådhuset bliver de 37 landes deltagere budt officielt velkommen af overborgmester Frank Jensen (S), og senere søndag aften slår spillestedet Vega på Vesterbro dørene op for deltagere, delegationer, VIP's og presse, når den såkaldte Euroclub åbner.

Eurovision-ugen byder på semifinaler tirsdag og torsdag, hvor i alt 31 lande skal dyste om finalepladserne. Lørdag den 10. maj skal Basim kæmpe mod 25 andre lande om den eftertragtede vindertitel.

Både semifinalerne og finalen bliver sendt direkte på DR1 klokken 21.00, og det er Nikolaj Koppel, Lise Rønne og skuespiller Pilou Asbæk, der som værter skal guide de omkring 170 millioner seere gennem de tre shows.

/ritzau/

 

Dagens Gossip