Fest for udvidet motorvej ved Vejle

Skrevet af Elo Christoffersen

18/11/2013
Trods let regn og grå skyer, var de store smil fremme, da Vejdirektoratet og Vejle Kommune i dag holdt vejfest ved det nye tilslutningsanlæg syd for Vejle. Arbejdet med at udvide E45, Østjyske Motorvej, mellem Skærup og Vejle fra fire til seks spor er afsluttet, og Vejle har fået en ekstra tilslutning til motorvejen ved Grønlandsvej. - Jeg er meget glad og stolt i dag. Vi indvier et motorvejsudvidelsesprojekt, som virkelig kommer til at gøre en forskel for en masse mennesker. E45 her ved Vejle er den travleste motorvejsstrækning i Jylland med omkring 70.000 trafikanter dagligt. De nye spor sikrer en markant bedre kapacitet og betyder, at rigtigt mange mennesker får meget bedre plads, og dermed kommer hurtigere og mere sikkert frem, sagde direktør i Vejdirektoratet Per Jacobsen ved indvielsen. Han er især stolt af, at det er lykkedes Vejdirektoratet at gøre projektet færdigt hele to år før tid: - I anlægsloven for motorvejsudvidelsen mellem Skærup og Vejle blev åbningsåret angivet til 2015, men nu står vi altså her allerede i slutningen af 2013. Det skyldes først og fremmest, at vi har været på forkant med arbejdet og haft et mægtig godt samarbejde med entreprenører, rådgivere og ikke mindst Vejle Kommune. Flere end 100 borgere og inviterede gæster trodsede det våde novembervejr, og deltog i vejfesten, der foregik på Grønlandsvej lige vest for det nye tilslutningsanlæg, Vejle S, som Vejdirektoratet har anlagt for Vejle Kommune. Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, klippede den symbolske indvielsessnor sammen med vejdirektør Per Jacobsen. Trafikanterne på E45 har allerede i nogle dage kunnet bruge alle seks spor, mens tilslutningsanlægget åbnes for trafik sidst på eftermiddagen eller først på aftenen, når sporene efter dagens fest er fjernet.

Mest læste i dag

Trods let regn og grå skyer, var de store smil fremme, da Vejdirektoratet og Vejle Kommune i dag holdt vejfest ved det nye tilslutningsanlæg syd for Vejle.

Arbejdet med at udvide E45, Østjyske Motorvej, mellem Skærup og Vejle fra fire til seks spor er afsluttet, og Vejle har fået en ekstra tilslutning til motorvejen ved Grønlandsvej.

- Jeg er meget glad og stolt i dag. Vi indvier et motorvejsudvidelsesprojekt, som virkelig kommer til at gøre en forskel for en masse mennesker. E45 her ved Vejle er den travleste motorvejsstrækning i Jylland med omkring 70.000 trafikanter dagligt. De nye spor sikrer en markant bedre kapacitet og betyder, at rigtigt mange mennesker får meget bedre plads, og dermed kommer hurtigere og mere sikkert frem, sagde direktør i Vejdirektoratet Per Jacobsen ved indvielsen.

Han er især stolt af, at det er lykkedes Vejdirektoratet at gøre projektet færdigt hele to år før tid:

- I anlægsloven for motorvejsudvidelsen mellem Skærup og Vejle blev åbningsåret angivet til 2015, men nu står vi altså her allerede i slutningen af 2013. Det skyldes først og fremmest, at vi har været på forkant med arbejdet og haft et mægtig godt samarbejde med entreprenører, rådgivere og ikke mindst Vejle Kommune.

Flere end 100 borgere og inviterede gæster trodsede det våde novembervejr, og deltog i vejfesten, der foregik på Grønlandsvej lige vest for det nye tilslutningsanlæg, Vejle S, som Vejdirektoratet har anlagt for Vejle Kommune.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, klippede den symbolske indvielsessnor sammen med vejdirektør Per Jacobsen.

Trafikanterne på E45 har allerede i nogle dage kunnet bruge alle seks spor, mens tilslutningsanlægget åbnes for trafik sidst på eftermiddagen eller først på aftenen, når sporene efter dagens fest er fjernet.