Festival i Malmø skærper sikkerhed efter sexkrænkelser

Voldtægter under koncerter, befamlinger og piger, der får flået tøjet af.

I løbet af juni og juli har svenske medier bugnet af historier om sexkrænkelser på festivaler, og det får nu den svenske Malmøfestivalen til at varsle sikkerhedsstramninger.

Festivalen afholdes fra 12.-19. august, og når festivaldeltagerne snart tropper op til koncerterne, vil de møde særskilte tiltag for at skabe mere tryghed.

Blandt dem er specialuddannet personale i håndtering af seksuelle krænkelser, flere sikkerhedsvagter på øde steder og mere belysning.

De ekstra sikkerhedstiltag kommer efter flere historier om sexkrænkelser på dette års svenske festivaler.

Blandt andet modtog svensk politi ifølge svt.se 35 anmeldelser om sexkrænkelser på gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad, som henvender sig til helt unge musikelskere.

Også på festivalerne Bråvalla i Norrköping, Musik in the Dark i Karlstad og Peace and Love i Borlänge er der løbet anmeldelser om sexkrænkelser ind.

Ifølge Malmøfestivalen er publikum her generelt trygge ved at færdes på festivalen. Hele 90 procent har i en trivselsundersøgelse svaret, at de føler sig trygge.

Men alligevel frygter man, at der kan være et mørketal.

- Ser man på de seneste års politianmeldelser handler få om seksuelle overgreb. Hvorfor det ser sådan ud, vil vi ikke spekulere i, men med tanke på den seneste tids rapporter fra andre festivaler findes der sikkert et mørketal, lyder det.

I juli udkom svensk politi med en rapport om anmeldelser af seksuelle krænkelser og voldtægter fra 2011 til 2016. Dem var der omkring 10.000 af.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip