Festivalgæst: Vi slap for massiv regn og er klar til fest

Skrevet af admin

29/06/2014

Mest læste i dag

Årets Roskilde Festival står for døren, og flere tusind festivalgæster har søndag lagt sig i kø, for at få de bedste teltpladser på campingområdet.

En af de spændte festivalgæster er 25-årige Martin Pilgaard, som har ligget i køen siden lørdag aften. Dermed har han sikret sig en plads helt forrest i køen ved indgang West.

- Der er god stemning. Det har ikke regnet voldsomt, så det er fint nok. Folk spiller guitar, og vi har et anlæg, som spiller. Vi er klar til fest, siger han.

Festivalen åbner først officielt klokken 18 søndagen ind til campingområdet, men ifølge Roskilde Festivalen havde 50.000 gæster allerede taget plads i køen klokken 15.15.

- Folk har ligget rimelig spredt i køen med presenninger over sig. Men omkring klokken 15 bad vagterne os om at tage dem af, så nu er folk rykket sammen. Man kan godt mærke, at det er snart, fortæller festivalgæsten Martin Pilgaard til Ritzau.

Tidligere har der været tradition for, at festivalgæsterne har væltet hegnet ind til campingområdet. Martin Pilgaard håber dog, at folk holder sig i skindet og venter til campingpladsen åbner klokken 18 søndag.

- Der er altid nogen, som prøver at piske en stemning op. Men jeg kan se, at man skal forbi endnu et hegn, når man er kommet igennem der, hvor man får sit armbånd. Desuden er der også et stort opbud af vagter, og der holder en del biler ved sluserne, hvor man får sit armbånd.

- Så man skal være rigtig heldig og rigtig mange mennesker, hvis man skal kunne løbe igennem uden at blive taget, forklarer Matin Pilgaard.

De 80.000 gæster som har købt billet til årets Roskilde Festival kan først deres armbånd på klokken 18, når der bliver åbnet for pladsen.

Hvis man bliver taget uden armbånd på campingpladsen af en festivalvagt, får man en bøde på 3500 kroner. Det gælder også, hvis hegnet bliver væltet før klokken 18.

/ritzau/