Festudkørte gymnasieelever dropper skolen om mandagen

05/01/2015 05:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mange gymnasieelever orker ikke at pakke skoletasken og møde op til undervisning mandag morgen. Det viser en undersøgelse af fraværsmønstret på et gymnasium i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I en 1.g.-klasse på Frederiksborg Gymnasium & HF er fraværet næsten dobbelt så højt på mandage som på onsdage. Det viser en måling over fem uger.

Forklaringen ligger lige for. Mange af eleverne er ofte trætte efter en weekend med fest og farver fredag og lørdag og lektier sent søndag aften.

Kan eleverne ikke selv finde det rigtige leje mellem skole og fritid, må forældrene træde mere i karakter over for deres børn, mener rektor på Frederiksborg Gymnasium & HF, Peter Kuhlman.

- Det ville være rart, hvis forældrene levede mere med i deres børns liv, stillede lidt flere krav og satte flere begrænsninger, siger Peter Kuhlman til avisen.

Det løser dog ikke nødvendigvis problemet, at eleverne formår at møde op i skole på mandage.

Trætheden om mandagen kan ifølge Sundhedsstyrelsen forbindes til weekendens alkoholvaner. En opgørelse fra Sundhedsstyrelsen i 2011 viste, at 25 procent af de danske gymnasieelever inden for den seneste måned havde oplevet forringet indlæring om mandagen som følge af weekendens fester.

Netop festerne ser mange elever ellers som en vigtig ingrediens i det sociale liv på gymnasiet, men der er grænser for morskaben, mener rektor Peter Kuhlman.

- Det er hårdt arbejde at ændre på en ungdomskultur, men vi skal have gjort op med det fordummende ideal, at man hygger sig bedst ved at drikke sammen, siger Peter Kuhlman til Frederiksborg Amts Avis.

/ritzau/