FIA holder Magnussen på pinebænken i brændstofsag

Den internationale motorsportsunion, FIA, vil senest tirsdag morgen komme med en afgørelse i en brændstofssag, der kan koste danske Kevin Magnussen (McLaren) tre point i VM-stillingen.

Red Bull har appelleret diskvalifikationen af Daniel Ricciardo i forbindelse med sæsonens første grandprix, som blev kørt i Melbourne.

- Vi vil senest komme med en afgørelse i morgen tidlig, siger chef ved appeldomstolen Jean-Christophe Breillat ifølge Reuters efter en seks timer lang høring i FIA's hovedkvarter i Paris.

Han tilføjer, at man først senere på ugen vil publicere en uddybning af afgørelsen.

Forud for denne sæson er der blevet indført en række nye regler i Formel 1, der blandt andet vedrører brændstoftilførsel.

Red Bull havde valgt at benytte holdets egne sensorer til at aflæse hastigheden på brændstoftilførslen, der maksimalt må være på 100 kilo i timen. Holdet mente, at de officielle sensorer målte forkert.

Daniel Ricciardo blev efterfølgende frataget sin andenplads i Melbourne, da FIA mente, at Red Bull havde overskredet den tilladte grænse for brændstoftilførsel.

Diskvalifikationen af Ricciardo betød, at Kevin Magnussen overtog australierens andenplads og fik 18 i stedet for 15 VM-point.

/ritzau/

 

 

 

Dagens Gossip