Fiasko: Ikke en eneste tatovør i Danmark har ladet sig registrere

»Det ikke tilfredsstillende, at der endnu ikke er tatovører, der har tilkendegivet, at de ønsker at etablere en brancheforening, som skal beskytte kunderne og give dem mulighed for at vælge en tatovør på et oplyst grundlag,« skriver sundhedsminister Nick Hækkerup (S) ifølge Information til Sundhedsudvalget i Folketinget.

Talskvinde for netværket De Professionelle Uafhængige Tatovører i Danmark Lis Kierstein, der er indehaver af »Tatto-Liz« siger til Information, at det er gået, som det blev forudset op til lovens vedtagelse:

»Vi tager gerne et ansvar, men da hele den her hurlumhej går på forbrugernes sikkerhed, så bør sundhedsmyndighederne også tage et ansvar. Men det kravler de uden om, fordi det her er den billige løsning, nemlig den gratis løsning«.

Loven skal efter planen først evalueres efter to år, men nu oplyser Nick Hækkerup, at han vil »genoverveje situationen«, hvis tatovørbranchen ikke lader sig registrere.

Sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix (Ø) opfordrer ministeren til at spørge tatovørerne, hvordan man kan få ordningen til at fungere, og til at undersøge, hvordan andre lande håndterer sagen.

Dansk Folkeparti stemte imod loven, som ifølge partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), ikke er vidtrækkende nok.

»I dag er det jo stadigt et lovløst område. Vi ville gerne have haft sikkerhed for, at når man gik ind i en forretning, så kunne man være sikker på, at det foregik inden for lovens rammer. Derfor er der brug for et register som ikke er frivilligt. Og hvis man ikke vil være med, så vanker der en bøde,« siger hun til Information.

BNB

 

 

Dagens Gossip