Fifa åbner sag mod Luiz Suarez

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har besluttet at åbne en disciplinærsag mod Uruguays Luis Suarez i kølvandet af den kontroversielle hændelse i tirsdagens kamp mellem Italien og Uruguay, hvor Suarez tilsyneladende bed en italiensk forsvarsspiller i skulderen.

Det oplyser Fifa på sin hjemmeside. Hvornår Fifa regner med at træffe beslutning vides endnu ikke. Men det sker sandsynligvis inden for de næste to døgn, fordi Uruguay allerede lørdag skal op mod Colombia i 1/8-finalen.

Fifa oplyste efter kampen, som Uruguay vandt 1-0, at forbundet afventede dommerens kamprapport, før man eventuelt ville åbne en sag. Nu er beslutningen taget, og dermed risikerer Suarez at blive idømt en karantæne på en eller flere kampe.

Afgørelsen skal træffes i Fifas disciplinærudvalg.

Et medlem af disciplinærudvalget, svenskeren Krister Malmsten, sagde efter tirsdagens kamp ifølge Aftonbladet, at "hvis sagen havner på udvalgets bord, vil den blive behandlet upartisk, sagligt og uden de følelsesmæssige elementer, der synes at karakterisere debatten".

Det er langt fra første gang, at stjerneangriberen har brugt tænderne som våben.

Luis Suarez fik for godt et år siden 10 spilledages karantæne i en kamp for Liverpool, efter at han havde bidt Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic. Dengang kom det frem, at stjerneangriberen også havde brugt tandsættet i sin tid hos Ajax Amsterdam i hollandsk fodbold.

Hovedpersonen nedtonede efter sejren over Italien bataljen med Italiens Giorgio Chiellini.

- Det er sådan nogle ting, der sker på banen. Det var kun os to inde i feltet, og han løb ind i mig med sin skulder, og det var sådan, at mit øje kom til at se sådan her ud. Den slags sker på banen, og man bør ikke lave så stort et nummer ud af det, sagde Suarez.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip