Fifa dummer sig: VM-video gør Krim til del af Rusland

Det internationale fodboldforbund, Fifa, er kommet til at dumme sig godt og grundigt i en markedsførings-video forud for VM i 2018 i Rusland.

Da videoen tidligere på ugen blev vist i Moskva, var den omstridte halvø Krim gjort til en del af Rusland.

Krim har gennem de seneste måneder været fanget i et storpolitisk spil mellem Ukraine og Rusland. Selv om halvøen siden 1954 har været en del af Ukraine, så blev den i foråret annekteret af Rusland efter en kontroversiel lokal folkeafstemning og til trods for massive internationale protester.

Fifa undskylder nu for videoen, der blæser til den tilspidsede situation mellem Rusland og Vesten, som har indført sanktioner mod Moskva efter Krim-krisen og et prorussisk oprør i det østlige Ukraine.

- Desværre var vi ikke opmærksomme på det landkort, der blev valgt og benyttet under fremvisningen, som et lokalt firma stod for.

- Den korte sekvens er blevet fjernet, siger en Fifa-talsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fifa er i øjeblikket i gang med at prøve at finde ud af en løsning for fodboldklubberne på Krim-halvøen.

Rusland har gjort Krim-klubberne til en del af landets tredje bedste række, men er blevet mødt med modstand fra det ukrainske fodboldforbund.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip