Fifa er fortsat i tvivl om datoer for VM i Qatar

Mens omverdenen fortsat venter på at få at vide, om alt foregik efter reglerne, da Qatar blev tildelt værtskabet for VM i fodbold i 2022, så fortsætter debatten om, hvornår slutrunden skal afholdes.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) lader mandag forstå, at alle muligheder fortsat er åbne i forhold til, hvilket tidspunkt på året VM skal spilles.

Fifas såkaldte task force, der skal fastsætte tidspunktet for slutrunden, har holdt møde om emnet.

- Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, fastslår, at slutrunden i henhold til aftalen med arrangørerne skal afvikles i 2022.

- Mulighederne om at afholde VM i januar og februar 2022 samt november og december 2022 blev præsenteret som alternativer til juni og juli 2022, meddeler Fifa på forbundets Twitter-profil.

Qatar blev i december 2010 tildelt VM-værtskabet, og siden er der kommet udmeldinger i øst og vest fra Fifa om tidspunktet.

På grund af de ekstreme varmetemperaturer om sommeren i Qatar synes det udelukket at afholde slutrunden om sommeren.

Fifa-præsident Sepp Blatter har tidligere været ude at sige, at kun november og december 2022 kan komme i spil, fordi en slutrunde i januar og februar vil komme til at blive afviklet samtidig med vinter-OL i 2022.

Næste møde om tidspunktet for VM i Qatar skal efter planen afholdes i februar næste år.

Fifa er i forvejen ved at undersøge, om der var fusk med i spillet, da Qatar blev tildelt værtskabet.

/ritzau/