Fifa forbyder Madrid-klubber at købe spillere

Skrevet af admin

14/01/2016

Mest læste i dag

Fodboldklubberne Real Madrid og Atlético Madrid er blevet straffet for brud på transferreglerne og må ikke registrere nye spillere i de næste to transfervinduer.

Det meddeler Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, på sin hjemmeside.

De to klubber er blevet fundet skyldige i overtrædelser af reglerne for handler med spillere under 18 år.

- Klubberne har overtrådt flere bestemmelser i reglerne om transfer og registrering af mindreårige spillere, skriver Fifa.

Reglerne for at hente spillere under 18 år er særligt strikse, og fodboldforbundet understreger med straffen, at man ikke er villig til at gå på kompromis i den slags sager.

- Hvis vi åbner døren for undtagelser ud over dem, der er omhyggeligt indskrevet i reglerne, vil det uundgåeligt føre til omgåelse af reglerne, lyder det i begrundelsen for at sanktionere de to storklubber.

Karantænen træder i kraft fra det kommende transfervindue, så de to klubber kan altså fortsat tilføre nye spillere indtil transferdeadline 1. februar.

Dermed får Madrid-klubberne samme straf, som i 2014 blev påført en tredje spansk fodboldgigant FC Barcelona, der havde gjort sig skyldig i samme forseelse.

Konkret betyder det, at klubberne gerne må indkøbe nye spillere, men de kan først blive registreret, når de to transfervinduer er overstået.

I Barcelonas tilfælde skrev klubben sidste sommer kontrakt med den tyrkiske midtbanespiller Arda Turan, vel vidende at man var afskåret fra at registrere ham før årsskiftet.

Det betød, at Turan slet ikke spillede kampe i efteråret, men måtte vente til 6. januar i år med at debutere for den catalonske klub.

/ritzau/