Fifa hjælper Ronaldo: Udsætter deadline til kåring

Portugiseren Cristiano Ronaldo har fået hjælp fra en uventet kant i forhold til at blive kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2013.

Det internationale fodboldforbund Fifa og det franske magasin France Football, som står bag Ballon d'Or, har nemlig besluttet at udsætte deadline til afstemningen om årets fodboldspiller, oplyser Fifa til dpa.

Det er landstrænere og anførere fra alverdens landshold og udvalgte journalister, som stemmer, men på grund af for lav stemmedeltagelse, er deadline rykket fra i fredags til den 29. november.

Cristiano Ronaldo skaffede nærmest egenhændigt Portugal til VM på Sveriges bekostning. Han scorede kampens eneste mål, da Portugal vandt det første opgør med 1-0.

Og han scorede alle tre mål, da Portugal vandt den sidste play off-kamp mod svenskerne med 3-2. De scoringer kan meget vel påvirke valget, når spillere, træner og journalister skal stemme.

Portugiseren har ellers haft en del uoverensstemmelser med Fifa-præsident Sepp Blatter, efter at Blatter i en tale gjorde grin med Ronaldo.

Det gav lidt knubbede ord frem og tilbage, men Sepp Blatter har siden undskyldt sin ubetænksomhed.

Fifa har tidligere offentliggjort en liste med 23 navne. Efter afstemningen bliver den skåret ned til fem kandidater den 9. december.

Årets spiller bliver dog først fundet ved et arrangement i schweiziske Zürich den 13. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip