Fifa kræver at få dokumenter om mulig VM-matchfixing

03/07/2014 00:02

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det internationale fodboldforbund (Fifa) er træt af anklagerne om mulig matchfixing under det igangværende VM i Brasilien.

Derfor har Fifa bedt det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel om at udlevere papirer, efter at magasinet har sået tvivl om, hvorvidt Camerouns kampe ved VM er blevet spillet efter reglerne.

- Fifa har grund til at betvivle anklagerne, der blev publiceret i Der Spiegel, siger Fifas sikkerhedschef, Ralf Mutschke, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Derfor har Fifa bedt Der Spiegel om at give os al kommunikation med Perumal og alt andet materiale, som magasinet hævder at være i besiddelse af for at bevise de anklager, som de har fremført i offentligheden, siger han.

Anklagerne om aftalt spil kommer fra den dømte svindler Wilson Raj Perumal, som over for Der Spiegel havde forudsagt resultatet af kampen mod Kroatien, og at en Cameroun-spiller ville blive vist ud i løbet af opgøret.

Midtbanespilleren Alex Song blev udvist, da han uden grund plantede en albue i ryggen på Kroatiens Mario Mandžukić. Kampen endte 4-0 til Kroatien.

Camerouns fodboldforbund har meldt ud, at det vil undersøge landets kampe ved VM.

Det afrikanske hold tabte alle tre VM-kampe til Brasilien, Mexico og Kroatien, og det er især nederlaget til kroaterne, der skal kigges nærmere på.

/ritzau/