Fifa-leder vil have pauser til omtumlede spillere

Dommere skal måske afbryde kampene i tre minutter i fremtiden, hvis der opstår mistanke om, at fodboldspillere har fået en hjernerystelse.

Sådan lyder et forslag fra formanden fra det internationale fodboldforbunds (Fifa) medicinske komité, Michel D'Hooghe, som også sidder i Fifas magtfulde bestyrelse, den såkaldte eksekutivkomité.

- Hvis der er mistanke om en hjernerystelse, så vil vi bede dommeren om at stoppe spillet i tre minutter. Dommeren vil kun give spilleren lov til at fortsætte, hvis det bliver godkendt af holdlægen og ingen andre, siger D'Hooghe.

Belgieren vil fremlægge sit forslag over for det europæiske fodboldforbunds (Uefa) eksekutivkomité på et møde den 18. september. En uge senere vil han lufte sine idéer over for Fifas topfolk.

Michel D'Hooghe oplyser, at der var fem tilfælde under sommerens VM i Brasilien, hvor spillere pådrog sig en hjernerystelse.

Ifølge belgieren vil hans forslag ikke være en ændring af fodboldlovene, og derfor vil det kunne implementeres med det samme. I første omgang gælder forslaget EM- og VM-kvalifikationskampe samt opgør i Champions League og Europa League.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip