Fifa opfordres til at offentliggøre fuld Qatar-rapport

Forvirringen er stor, efter at det internationale fodboldforbund Fifa torsdag offentliggjorde konklusionerne i den rapport om afstemningen om VM-værtskabet i 2018 og 2022, som forbundet har fået udarbejdet.

For mens formanden for Fifas etiske komité, Hans-Joachim Eckert, i sin sammenfatning frikendte Qatar og Rusland for at have gjort noget forkert, er manden bag rapporten, Michael Garcia, lodret uenig.

Derfor opfordres Fifa nu fra flere sider til at offentliggøre den fulde rapport i stedet for det 42 sider lange sammendrag, som er lagt ud til offentligheden.

- Uenigheden mellem hr. Eckert og hr. Garcia viser, at rapporten forlængst burde være offentliggjort, eller også skal det ske hurtigst muligt, så man kan danne sin egen mening udefra, siger den schweiziske jurist Mark Pieth.

Det var ham, der i sin tid stod for arbejdet med at prøve at gøre Fifas organisation mere gennemsigtig og mere demokratisk.

Flere fodboldforbund, herunder det engelske og det danske, har også opfordret Fifa til fuld åbenhed om rapporten.

- Vi skal sørge for, at alle sten bliver vendt. Vi kan ikke stoppe på det her grundlag - ikke på baggrund af dét, jeg har læst i hvert fald, siger DBU's formand, Jesper Møller til DR Sporten.

En af Fifas begrundelser for ikke at fremlægge hele rapporten er, at nogle af de personer, der optræder i rapporten, har fået lov at optræde anonymt.

Men det kan man ifølge Jesper Møller nemt omgå ved at strege de pågældende navne ud, inden man deler rapporten med offentligheden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip