Fifa optrapper jagten på laser-chikane ved VM

Skrevet af admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Det internationale fodboldforbund (Fifa) intensiverer nu kampen for at holde VM-stadionerne fri for laserpenne, der kan bruges af tilskuerne til at genere spillere fra modstanderholdet.

Det sker, efter at det russiske landshold torsdag aften klagede over, at målmand Igor Akinfeev blev generet af laserlys, umiddelbart inden han gik skævt ud til det hjørnespark, som Algeriet udlignede på.

- Vi forsøgte at identificere personen med laseren. Men vores optagelser var ikke klare nok, siger Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Vi arbejder med alle sikkerhedsstyrker for at fjerne alt, hvad der er farligt, og alt der kan være en trussel for spillerne. Vi optrapper det nu og beder sikkerhedsfolkene om at sikre sig, at de finder alt, lyder det fra Valcke.

Ruslands landstræner, Fabio Capello, var rasende efter 1-1-kampen torsdag aften, der kostede russerne adgang til næste runde ved VM.

- Vores målmand var påvirket af en laser 10 sekunder før målet. Han blev blændet af en laser, der er billeder og videomateriale af det, sagde en oprevet Capello efter kampen.

Tilskuere med laser har været et problem under fodboldkampe i længere tid, men umiddelbart er det svært at finde en anden løsning end at intensivere kontrollen ved indgangene, mener Jerome Valcke.

- Vi kan ikke stoppe en kamp på grund af én person med en laser, siger generalsekretæren.

/ritzau/