Fifa-præsident vil afskaffe reglen om udebanemål

Sepp Blatter har besluttet sig for at stille op til en femte periode som præsident for det internationale fodboldforbund, Fifa, der skal vælge præsident i maj.

Og Blatter vil blandt andet gå til valg på en ændring af reglerne omkring udebanemål i knockout-kampe, når to fodboldhold mødes ude og hjemme.

Som det eksempelvis sker efter gruppespillet i Champions League og Europa League eller i playoff-kampe som dem, det danske U21-landshold skal spille fredag og tirsdag mod Island, hvor der er en EM-billet på spil.

Hvis de to hold står lige efter to kampe - eksempelvis har vundet en kamp hver med et overskydende mål, så tæller udebanemål dobbelt.

Og den regel gælder også i en eventuel forlængelse, hvis holdene efter de to kampe er helt lige og har scoret lige mange mål ude og hjemme. Så scorer hvert hold et mål i en forlængelse, er det udeholdet, der går videre. Sådan mener Blatter ikke, reglen skal være i fremtiden.

- Det er tid til at nytænke systemet, skriver Blatter i en klumme i Fifa-publikationen The Week.

Reglen blev introduceret i 1965, nu er tiden løbet fra den, mener den 78-årige præsident.

- Idéen dateres tilbage til en tid, hvor udekampe ofte var en eventyr forbundet med lange og besværlige rejser. Og selv om reglen er veletableret, skal den ses på med kritiske øjne, mener Blatter og henviser til, at udeholdet i returkampen får for stor en fordel.

Flere steder - som i den amerikanske Major League Soccer og den afrikanske pendant til Champions League - er reglen afskaffet. Nu mener Blatter, der skal afskaffes overalt.

Han kommer dog ikke med noget alternativ til reglen.

/ritzau/afp

 

Dagens Gossip