Fifa-præsident vil have VM i Qatar som juleshow

VM i fodbold i 2022 kan ende med at blive afviklet lige op til jul.

Præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, bekræftede fredag, at han foretrækker, at slutrunden i Qatar bliver afviklet i november og december.

- Vi er i den indledende fase med at sørge for, at det bliver ved vintertid. Det kan kun foregå i november og december, ikke i januar og februar, siger Sepp Blatter ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hvis VM 2022 skulle afvikles i januar-februar, ville det kollidere med det års vinter-OL.

Til gengæld skal Sepp Blatter ikke regne med at høste applaus fra de stærke fodboldklubber i Europa, for i november-december kører både Champions League og de nationale ligaer for fuldt tryk.

Der har været blæst omkring den kommende slutrunde i Qatar, siden oliestaten for tre år siden blev tildelt værtskabet for slutrunden.

Med sommertemperaturer på over 40 grader stod det hurtigt klart, at det næppe ville være særligt smart at afholde VM i Qatar i sommerperioden, som det ellers plejer at ske i andre lande.

Ganske vist har VM-arrangørerne lovet at sørge for aircondition og tålelige temperaturer på de forskellige VM-stadions.

Men den generelle varme i landet som gene for de mange tilrejsende fans kan arrangørerne ikke gøre meget ved, og det har været medvirkende til fortsat modstand mod Qatar som værtsland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip