Fifa straffer Barcelona: Må ikke købe spillere i et år

FC Barcelona må ikke købe spillere i et år på grund af rovdrift på unge spillere.

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har onsdag straffet den spanske storklub, der ikke må forstærke sig i de næste to transfervinduer.

Barcelonas udåd består i, at klubben har indgået kontrakter med spillere under 18 år fra andre lande.

Fifa oplyser, at den spanske mesterklub har forbrudt sig mod reglerne i en periode fra 2009 frem til 2013, hvor der er blevet indgået kontrakter med 10 unge ikke-spanske spillere.

Beskyttelsen af mindreårige tages yderst alvorligt af Fifa. Forbundets disciplinærkomité oplyser i dommen, at helt unge spillere er sårbare og nemme at udnytte i et fremmed land.

Fifa har givet FC Barcelona 90 dage til at få gjort en ende på de ulovlige kontrakter.

Derudover er Barcelona blevet idømt en bøde på 450.000 schweizerfranc - 2,76 millioner kroner.

Straffen kan ramme det catalonske storhold hårdt, hvis den nuværende trup rammes af skader, eller hvis spillere vil væk.

Den spanske landsholdsmålmand Victor Valdés, der i øjeblikket er skadet, har for længst oplyst, at han vil prøve noget nyt.

Den tidligere anfører Carles Puyol er på grund af skader netop stoppet i klubben, hvilket kan efterlade et hul i midterforsvaret.

Fifa har over for det tyske nyhedsbureau dpa korrigeret forbundets første udmelding, der slog fast, at Barcelona ikke måtte handle i et år. En talsmand oplyser, at klubben gerne må sælge spillere.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, er også blevet straffet med en bøde på godt tre millioner kroner. Forbundet har desuden fået et år til at få styr på reglerne og forbundets egne procedurer på området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip