Fifa straffer også omstridt italiensk fodboldpræsident

Det italienske fodboldforbunds præsident, Carlo Tavecchio, er ingen populær mand i den internationale fodboldverden.

Det må han sande, efter at det internationale fodboldforbund (Fifa) har udelukket ham fra at sidde i noget Fifa-organ i seks måneder.

For en måned siden besluttede det europæiske fodboldforbund (Uefa) at udelukke Carlo Tavecchio fra den næste Uefa-kongres i marts næste år, og han må heller ikke optræde som Uefa-repræsentant i den pågældende periode.

Carlo Tavecchio blev i august valgt som præsident for Italiens fodboldforbund under kontroversielle omstændigheder, da han forinden blev anklaget for racisme.

Ved den lejlighed tordnede han mod italienske klubbers rekrutteringsmetoder, som han mente var meget dårligere end de engelske klubbers.

- Her får vi "Opti Popa", som tidligere spiste bananer, og så pludselig bliver førsteholdsspiller i Lazio, sagde Carlo Tavecchio dengang.

Kommentaren var øjensynligt rettet mod franskmanden Paul Pogba, som spiller i Juventus, og som er sort. Det skabte røre i Italien, fordi mange hørte det som et stærkt racistisk udtryk.

Trods opstandelsen blev Tavecchio valgt som præsident for forbundet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip