Fifa suspenderer 11 medlemmer efter korruptionssag

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har midlertidigt suspenderet 11 medlemmer fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i forbindelse med den USA-ledede undersøgelse af blandt andre to Fifa-vicepræsidenter.

To af de suspenderede Fifa-medlemmer, Jeffrey Webb fra Caymanøerne og Eugenio Figueredo fra Uruguay, er vicepræsidenter i Fifa.

Det meddeler Fifa onsdag aften, efter at ni højtstående Fifa-medlemmer tidligere på dagen blev anklaget for korruption.

Den siddende Fifa-præsident, Sepp Blatter, har benyttet lejligheden til at sige, at han vil have ryddet op, og at alle korrupte Fifa-medlemmer vil blive smidt ud.

- Dette er en vanskelig tid for fodbolden, fansene og Fifa som organisation. Vi forstår den skuffelse, som mange oplever. Jeg forstår, at dagens hændelse vil påvirke, hvordan folk ser på os, siger Blatter.

Der er præsidentvalg på fredag, og det europæiske fodboldforbund, Uefa, har bedt Fifa om at udsætte valget.

- Selv om dette er uheldigt, ønsker vi de tiltag, som efterforskerne i USA og Schweiz tager, velkomne, og at dette vil styrke Fifas allerede igangsatte kampagne for at få alt det, som er galt i fodbolden, væk, siger Blatter.

Schweizeren, som er favorit til at blive genvalgt, påpeger, at Fifa hurtigt har handlet og suspenderet 11 korruptionsmistænkte medlemmer.

Fifa har sat navne på alle de 11 suspenderede: Jeffrey Webb, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Jack Warner, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, Jose Maria Marin, Nicolás Leoz, Chuck Blazer og Daryll Warner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip