Fifa-top stemmer om offentliggørelse af VM-rapport

admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Presset på topfolkene i det internationale fodboldbund (Fifa) er stort i forhold til at få offentliggjort hele rapporten i sagen om tildelingen af VM-værtskaberne i 2018 i Rusland og 2022 i Qatar.

Nu skal spørgsmålet til afstemning.

Det skal ske i slutningen næste uge, når Fifa-toppen er samlet i to dage i forbindelse med VM for klubhold i Marokko, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Fifa-bosserne skal diskutere emnet på mødet i Marokko på baggrund af et forslag fra den tidligere chef for det tyske fodboldforbund, Theo Zwanziger, der er skarp kritiker af beslutningen om at tildele Qatar VM-værtskabet i 2022.

Zwanziger ønsker den fulde rapport offentliggjort. Dog skal vidner, som har samarbejdet med manden bag rapporten - juristen Michael Garcia - beskyttes, og deres navne skal redigeres væk inden offentliggørelsen.

Fifa har hidtil kun villet offentliggøre et uddrag af rapporten, hvor de kommende VM-værter Rusland og Qatar bliver frifundet for korruption i forbindelse med kampen om VM-værtskaberne.

Det har mødt stor kritik.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, er en af mange, der ønsker hele rapporten offentliggjort.

Manden bag rapporten har samme holdning. Michael Garcia har udtalt, at han slet ikke kan genkende sine egne konklusioner i det, som Fifa har lagt frem.

Fifas etiske komité har tidligere meldt ud, at man af juridiske årsager ikke kan offentliggøre hele rapporten.

/ritzau/