Fifa tredobler VM-kompensation til klubberne

Fodboldklubberne i de store europæiske ligaer har været stærkt kritiske over for udsigten til, at det internationale fodboldforbund (Fifa) ville lægge VM-slutrunden i 2022 i Qatar om vinteren.

Den beslutning tog Fifa torsdag, så det er givetvis vigtigt, at forbundet fredag har vedtaget at hæve klubbernes økonomiske kompensation betragteligt for VM-slutrunderne i 2018 og 2022.

Fifa har besluttet efter samtaler med de europæiske klubbers sammenslutning, ECA, at betale et beløb på 209 millioner dollar - svarende til 1,5 milliarder kroner - i kompensation til alle klubber i verden for de spillere, som deltager ved de næste to VM-slutrunder.

Det har Fifa annonceret fredag.

Beløbet, som gælder for hver af de næste to slutrunder, er tre gange så stort som de rundt regnet 488 millioner kroner, forbundet udbetalte i forbindelse med VM-slutrunden i Brasilien i 2014.

- For ECA er dette en glædelig begivenhed. Den markerer endnu en milepæl sat af den europæiske klubfodbold, siger den europæiske klub-sammenslutnings talsmand, Bayern Münchens topchef, Karl-Heinz Rummenigge, i en pressemeddelelse.

Pengene går til klubber, som sender spillere til VM-slutrunden. Om aftalen for 2022 også kommer til at gælde for klubber, som ikke har spillere med, men altså også bliver påvirket i kraft af, at turneringerne ligger stille om vinteren, er endnu ikke afklaret.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip