Fifa truer brasiliansk VM-by med udelukkelse

Myndighederne i den sydbrasilianske by Curitiba får frem til den 18. februar til at bevise, at byens nye fodboldstadion kan stå klar til sommerens VM-slutrunde, ellers bliver byen droppet som vært.

Sådan lyder truslen fra internationale fodboldforbund, Fifa.

Det nye stadion Arena da Baixada, der skal kunne rumme 43.000 tilskuere, er håbløst bagud i forhold til tidsplanen, og nu har Fifa mistet tålmodigheden.

- Som man kan forestille sig, så er den nuværende situation ikke noget, vi sætter pris på. Stadionet er ikke bare forsinket, det er meget, meget forsinket, siger Fifas generalsekretær Jerome Valcke.

- Hvis man ikke har et stadion, kan man ikke have kampe. Det er en nødsituation.

Brasiliens sportsminister, Aldo Rebelo, understreger, at regeringen vil gøre alt for at undgå den ydmygelse, det måtte være at trække et stadion fra turneringen.

- Alle vores kræfter er fokuseret på at træffe de foranstaltninger, der skal til for at sikre, at det stadion er med ved verdensmesterskabet, siger ministeren.

Ifølge stadionets ejer - klubben Atletico Paranaense - er arenaen, der skulle have stået klar i december, 88,8 procent klar.

Bliver Arena da Baixada klar til slutrunden, skal det lægge græs til fire gruppekampe, og verdensmestrene Spanien skal efter planen have base i Curitiba.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip