FIH Erhvervsbank anker EU-afgørelse om statsstøtte

FIH Erhvervsbank og FIH Holding har lørdag beslutte at anke en afgørelse fra EU-Kommissionen om statsstøtte. Samtidig kræver de 310 millioner kroner tilbage, som banken er blevet pålagt af kommissionen at betale, oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

FIH Erhvervsbank fik for to år siden 2,25 milliarder kroner i nødhjælp fra den danske stat i forbindelse med en bankpakke. Støtten var, inden den blev givet, blevet midlertidigt godkendt af EU-Kommissionen.

Men efter at have gået støtten til den nødlidende bank efter i sømmene kom EU-Kommissionen frem til, at FIH skulle betale 310 millioner kroner for at gøre kapitalindsprøjtningen forenelig med unionens statsstøtteregler.

- Vores synspunkt er, at der ikke var tale om statsstøtte i første omgang, og får vi ret i det, skal vi heller ikke betale de 310 millioner kroner, som vi blev pålagt at betale, siger direktør Bjarne Graven Larsen, FIH Erhvervsbank, til Ritzau.

FIH Erhvervsbank går nu efter at få EU-Kommissionens afgørelse om, at der var tale om statsstøtte, annulleret.

- Kommissionen siger, at den aftale, vi lavede med Finansiel Stabilitet (statens skraldespandsselskab for nødlidende banker, red.), var på nogle gunstigere vilkår end det, staten burde havde givet os lånet på, siger FIH-direktøren.

- Staten havde en gæld på 43 milliarder kroner hos os - den fik man indfriet. Godt nok fik vi et nyt lån, men det var mere sikkert, og staten blev bedre stillet. Derfor er der ikke tale om statsstøtte. Staten har ikke givet os en fordel - men et lån efter en forhandling, siger Bjarne Graven Larsen.

Ifølge FIH-direktøren mener kommissionen, at den danske stat har lavet en aftale, som en privat investor ikke ville have gjort. Men Bjarne Graven Larsen siger, at enhver privat investor ville have lavet den samme aftale.

Spar Nord overtog onsdag i denne uge godt to tredjedele af FIH Erhvervsbanks kunder. Overtagelsen skete samtidig med, at FIH påbegyndte en afvikling af banken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip