Fiji trækker påstand om løsladelse af soldater tilbage

Forlydender om, at 45 FN-soldater fra Fiji, der i to uger har siddet som gidsler hos en al-Qaeda-inspireret gruppe i de syriske Golan-højder, var tæt på at blive løsladt, er natten til onsdag trukket tilbage igen.

- Der er sket en misforståelse, lyder det fra en talsmand fra regeringen onsdag.

Chefen for Fijis væbnede styrker, brigadegeneral Mosese Tikoitoga, sagde ellers tidligere på dagen på en pressekonference, at gruppen al-Nusra-fronten inden for få dage ville løslade soldaterne.

- Al-Nusra har bekræftet over for FN's hovedkvarter i New York, at de fredsbevarende soldater fra Fiji vil blive løsladt inden for de næste dage, sagde han.

Den tre år lange borgerkrig i Syrien bredte sig sidste måned til de israelsk-kontrollerede Golan-højder, da islamister overløb et område på den linje, der har adskilt israelere og syrere i Golan-højderne siden krigen i 1973.

Krigerne fra al-Nusra, der sympatiserer med al-Qaeda i Syrien, angreb FN-soldaterne og tvang dem til at lægge våbnene.

FN har kontrolleret grænsen siden 1974.

Al-Nusra stillede i første omgang en række krav for at frigive Fiji-soldaterne, heriblandt at gruppen skulle fjernes fra FN's liste over terrororganisationer.

Krav, som gruppen ifølge Fijis hærchef nu har droppet.

Siden Fiji i 1970 blev selvstændigt, har østaten sendt flere soldater på FN-mission end noget andet land i forhold til dets indbyggertal.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip