Fik søløve galt i halsen: Hvidhajs dødskamp fanget på video

Badegæsterne var i lørdags hurtige til at finde mobilkameraerne frem, da de så en hvidhaj ganske tæt på strandkanten på stranden i Geraldton på den australske vestkyst.

Hajen kastede sig fra side til side og svømmede ind på helt lavt vand, hvor den flere gange strandede. Hjælpsomme personer hjalp den fri igen, og hajen svømmede fortsat uroligt frem og tilbage.

Læs også: 11 år gammelt mysterium løst: Dette sømonster åd tre meter lang haj

Den blev siden fundet strandet og død på Coronation Beach, 28 kilometer længere mod nord. Den er nu blevet undersøgt, og årsagen til den mærkværdige opførsel står nu klart: Hajen havde fået en søløve galt i halsen. Det skriver stuff.co.nz.

- Det er muligt, at hajen prøvede at løsne blokaden (søløven, red.). Sådan et stort objekt kan have skadet hajens indre organer eller hindret vandet i at strømme ind i hans gæller, hvilket kunne lede til hans død. Alternativt kan hajen ved et uheld være strandet, mens han forsøgte at slippe af med blokaden, siger Rory McAuley, der har undersøgt hajen.

Hajen var fire meter lang og så ellers sund og rask ud.

Læs også: Farlig hvidhaj har næsten krydset Atlanterhavet - kommer den til Danmark?

Tash Tapper var en af de mange strandgæster, der fangede hajen på kamera. Hun fortæller, at hun så hajen svømme frem og tilbage i næsten to timer, og at det var tydeligt, at den ikke havde det godt.

- I mine øjne så det ud til, at den svømmede ind for at dø, siger hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se video af hajen her:

 

Dagens Gossip