Fik syv-årig til at græde: Movia lagt for had på Facebook

Skrevet af Michael Lauritsen

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

En syv-årig dreng fra Haslev var på vej fra skole til fritidshjem, da han i bussen blev stoppet af to granvoksne Movia-kontrollører og en buschauffør. De bad ham holde sin kæft, holdt ham alene tilbage i bussen, da de mente, at der var noget galt med hans buskort, og endte med at give ham en bøde.

Nu beklager trafikselskabet op dets Facebook-side.

- I medierne omtales en sag om en tilbageholdelse af en syv-årig skoledreng under en billetkontrol i Haslev onsdag. Der er sket en stor fejl fra Movias side, og vi undskylder uforbeholdent til alle, der er berørte af sagen, strår der.

LÆS OGSÅ: Grædefærdig syv-årig: Barn tilbageholdt af bus-kontrollører

Hændelsen har bragt sindene i kog blandt danskerne. Og mange har ytret sig i meget negative vendinger på Movias Facebook-side.

- Movia har I ingen skam i livet, spørger eksempelvis Michael Mogensen.

- Er det movias måde at opføre sig på, skriver Hans Ingemann Olsen.

Flere mener, at episoden bør have konsekvenser for de to kontrollører og chaufføren.

- Kan I så få stillet disse to kontrollører til regnskab! Uforskammet uden lige. Jeg kan ikke se andet end en fyring. Man siger ikke til en syv-årig dreng, som er alene, at han skal holde sin kæft, skriver Danni Bismarck.

- Der falder naturligvis tre fyresedler i dag, og der gives naturligvis en stor erstatning til knægten, skriver Maj-Britt Gøtterup-Pedersen.

Andre er frustrerede over, at Movia tilsyneladende sletter deres kritiske opslag.

- Istedet for at slette dette opslag Så gør dog noget ved det. Jeg poster det bare igen og igen og igen, skriver Anders Øster Mortensen.

- Jeg vil gerne have, I svare og ikke sletter opslaget, skriver Jesper Furbo

Movia har sat en lynundersøgelse af sagen i gang.